Skal du gifte deg i utlandet? Hva med å ta med fotograf fra Norge?

Tidligere i år fikk jeg en forespørsel om jeg kunne bli med et brudepar, Anita og Ole, til Budapest i Ungarn. De giftet seg "på ordentlig" i Norge uken før avreise, men ønsket en flott ramme for bryllupsfotografiene. Jeg fotograferte de også på selve dagen, men dette handler om Budapest.

Budapest er en flott og romantisk by med storslåtte omgivelser med store og ærverdige bygninger , god mat og hyggelige mennesker. Å gifte seg der kan være både annerledes og romantisk, sjekk info om vielse på den norske ambassaden i Budapest.  Å ha med fotograf fra Norge trenger ikke sprenge alle budsjetter, kontakt oss for et tilbud.

Som fotograf er det mye utstyr som må være med, det er ikke bare et kamera i vesken. Men for å gjøre det praktisk og mest mulig optimalt med bagasje var jeg veldig nøye med hva jeg måtte ta med; antall objektiver, kun et kamerahus, stativer, lysutstyr med softboks, zoomreflektorer og paraply. Teknisk, ja, men alt er nødvendig for å få bildene som brudeparet ønsker seg. Heldigvis er alt mobilt, men det krever sitt likevel.

tweet-sven-erik-knoff

Budapest er en stor by, og jeg undersøkte muligheten for å få to studenter til å stille som assistenter gjennom fotoshooten. Vi hadde satt av 4 timer til fotograferingen, og tiden går fort... Derfor er det viktig med lokal kompetanse, og lysassistentene sørget for å hjelpe til at fotograferingen og det praktiske gikk smertefritt. Vi fikk to lokale studenter som var meget flinke, de kjente byens hemmeligheter, var tolker i taxien, og ellers til god hjelp i disse fire timene uten at vi ble ruinert. Jeg kunne konsentrere meg om mine fotooppgaver og kommunikasjon med brudeparet og assistentene, og hele fotograferingen gikk som smurt. 

De tok oss med til Fisherman's Bastion som første lokasjon, deretter til Buda-slottet. Omgivelsene var uten tvil veldig flotte. Det var mange skuelystne, Budapest er en svært populær by for turister, men det virker som at man respekterer bryllupsfotografering og menneskene stoppet opp i de korte øyeblikkene for at vi skulle få det vi var ute etter.

På det siste bildet her er det totalt åtte personer involvert inklusive brudeparet. Assistenter er helt vesentlig for resultatet.

Fordelen med å ha med norsk fotograf er helt åpenbar. Man unngår alle problemer med språk og misforståelser og man kan konsentrere om selve fotograferingen.

Og man får bildene levert slik som avtalt.

Comment